80.000 billetter revet væk: Roskilde Festival melder udsolgt

Arcade Fire

Roskilde Festival kan nu melde udsolgt af partoutbilletter til årets udgave af festivalen. I alt blev 80.000 billetter sat til salg, og alle 80.000 billetter er nu revet væk. Der er dog stadig endagsbilletter til torsdag, fredag og lørdag.

Det er det hurtigste billetsalg i 20 år, og samtidig det næsthurtigste i hele festivalens 47-årige historie. Det er kun i 1996, at festivalen blev udsolgt hurtigere end i år.

– Det er helt fantastisk, at vi igen kan melde udsolgt, og især at vi tilmed kan gøre det i så god tid før festivalen. Samtidig peger billetsalget i retning af, at vi igen kan forvente at leve op til vores almennyttige formål og donere et millionbeløb til velgørende formål efter festivalen, siger festivalens talskvinde Christina Bilde i en pressemeddelelse.

I pressemedelelsen bliver der samtidig advaret om risikoen for at købe ugyldige billetter via uofficielle salgsteder, som bliver mere populære blandt desperate festivalgæster når festivalen er udsolgt.

– Når Roskilde Festival er udsolgt, sælges der ofte billetter fra uofficielle steder som Viagogo – og ofte til overpriser. Hvis billetter stjæles eller mistes, kan billetnumrene gøres ugyldige. På denne måde kan svindlere forsøge at sælge billetter, som i virkeligheden er ugyldige.

I alt spiller 186 kunstere på årets festival, som i år finder sted fra lørdag den 30. juni til og lørdag den 7. juli.