Årets komiker 2016 er fundet

Foto: Screendump fra tv2.dk

Zulu Comedy Galla blev torsdag aften, traditionen tro, afholdt i operaen i København. Det betyder også at det for 8. gang er blevet tid til at finde ud af hvem der er landets sjoveste person, og hvem der er landets største talent.

De nominerede i år bestod af både garvede og, forholdsvis, nye komikere, som både gør det godt herhjemme, og en enkelt i Storbritanien. De nominerede var Sofie Hagen, Ruben Søltoft, Simon Talbot og Jonatan Spang.

Jonatan Spang er landets sjoveste

Den der trak det længste strå i år, og kan kalde sig landets sjoveste et helt år, var Jonatan Spang. Han var for anden gang nomineret til titlen som Årets Komiker, første gang var i 2014, hvor han var nomineret for hans stand-up show Bryllup. I år er han nomineret for hans seneste stand-up show Danmark, og hans TV2 Zulu serie Lillemand.

Jonatan selv var overrasket over at han vandt prisen. Til TV2 sagde han umiddelbart efter showet:

– Jeg var virkelig overrasket, altså fordi det er jo sådan noget publikumsafstemning, og det er unge mennesker og internettet, og det ene og det andet. Jeg har jo set det før hvor Jan Gintberg fra fjernsynet, som jeg jo synes er et meget, meget stort og fantastisk geni, gå hjem uden sådan en (Årets komiker statuetten, red.). Så jeg tænkte, nej, nej, nej det kommer aldrig til at ske.

I år har man i år, som sædvanligt, kunne gå ind på en internetadresse og stemme på hvem man synes skulle være årets komiker, men som noget nyt i år, har der også været en jury som har stemt på hvem de mente har været sjovest. Juryens stemmer tæller for 49% af stemmerne, mens de andre 51% er folket.

Simon Talbot nu dobbelt nomineret uden at vinde

Simon Talbot var også nomineret til titlen som Årets Komiker, men vandt som bekendt ikke. Simon Talbot har nu både været nomineret i 2014 og 2016, uden at vinde. Det er der kun 1 mand der kan stikke, og det er Tobias Dybvad. Han var nomineret til titlen i 2013, 2014 og 2015 uden at vinde. I 2015 var han ellers forhåndsfavorit til at vinde, grundet den måde man stemmer til Zulu Comedy Galla og hans enorme succes med programmet Dybvaaaaad. Det blev dog, lidt overraskende, Christian Fuhlendorff som endte med titlen det år.

Årets talent

Den anden pris der uddeles til Zulu Comedy Galla er Talentprisen. En pris, hvor Danmarks mest lovende komiker for tildelt 100.000 kroner. De nominerede i år var Ane Høgsberg, Frederik Rosgaard, Mark Le Fêvre og Jakob Svendsen.

Vinderen blev Ange Høgsberg.

Zulu Comedy Galla sendes på TV2 Zulu d. 11. september kl. 20.20