Anmeldelse af Years & Years: Poptrio skuffer med middelmådig koncert

Det var med en noget flad fornemmelse at aftenens koncert i KB Hallen startede. For efter at have stået i kø i 2 timer var mange endnu ikke kommet af med deres jakker og måtte derfor kæmpe med dem under hele koncerten.

Og ikke kun jakkerne var en kamp til aftenens Koncert. Briterne kæmpede for at holde fast i det sløvt fremmødte publikum, og den 28-årige Olly Alexander virker til at have svært ved at ramme vokalen 100%

Koncerten stikker i alle retninger både kvalitetsmæssigt, performancemæssigt og tempomæssigt, og publikum har svært ved at finde ud af hvad det egentlig er for en koncert.

Aftenen byder dog også på nogle højdepunkter, både musikalsk og teatralsk.

Musikalsk peaker vi ved sangen ‘Eyes Shut’. Her tager Alexander tempoet helt ned, og med en følelsesfyldt vokal, akkompagneret af ham selv på klaver fanger han alle i publikum i en bobbel af indestængte følelser.

Midt inde i koncerten bliver Alexander, under sangen ‘Palo Santo’, hævet højt op over scenen og publikum iført en flere meter lang sølv glimmer kjole.

Dette samt resten af den ca. 80 min lange koncert er flot akkompagneret af fantastiske visuals på både scenen og bagvæggen, såvel som et overdådigt lysshow, hvilket, sammen med en fortrinlig lyd i den genopbyggede  K.B. Hallen, er med til at hæve oplevelsen fra en semi-dårlig til en middelmådig oplevelse.

Kun få gange i løbet af  koncerten formår den britiske pop-trio at hæve niveauet til et, man ville kunne forvente af dem. Dette sker under sangene ‘Desire’, ‘All For You’ og aftenens sidste nummer, storhittet ‘King’ som er en perfekt afslutning på en ikke perfekt koncert.

Det mest positive ved denne koncert må siges at være unge Astrid S der opvarmede for trioen, for en halv fyldt sal, med masser af energi nærvær og en smuk, delikat men stadig kraftfuld vokal.