Marcus & Martinus satte ild til Herning

Fredag aften, skød Marcus & Martinus deres Europaturné i gang, i Jyske Bank Boxen i Herning. Det er blot 5 måneder og 7 dage siden Marcus & Martinus sidst trådte op på scenen ude på den jyske hede i Jyske Bank Boxen. Fredag aften var de så tilbage med deres ‘Moments Tour’, som bringer dem rundt til 24 byer i 15 lande.

Det tinitus fremkaldende skrig publikum kom med, da Marcus & Martinus trådte frem på scenen viser at de norske tvillinger tydeligt har været savnet af deres danske fans. Derudover blev både koncerten i Jyske Bank Boxen i Herning og Royal Arena i København udsolgt på meget kort tid. De to drenge har stadig ekstremt godt fat i det danske publikum.

Koncerten i Herning startede, hvor den sluttede sidst, fristes man næsten til at sige. Koncerten startede nemlig med et brag, da deres klart største norske hit ‘Elektrisk’ bragede ud til 13.000 publikummer i salen. ‘Elektrisk’ var sangen de sluttede af med under seneste besøg i Herning.

Deres fjerde sang var hjerteknuseren ‘First Kiss’ og her blev der fra scenen bedt om at få en pige op på scenen. På dette tidspunkt røg samtlige 13.000 hænder op i luften, men den heldige blev 13-årige Freja.

På scenen, blev der kælet rigtig meget for Freja. Både Marcus & Martinus holdt om hende, lagde deres hoveder helt ind til hendes kind, krammede hende, vuggede hende, sang for hende og fik hende til at synge med på sangen. Freja tog nu, udadtil, det hele meget pænt, om end hun nok har svært ved at forstå hvad der helt præcist skete. Heldigvis fik hun et selfie på scenen, som et minde om oplevelsen.

Endnu engang en gennemtænkt koncert

Efter koncerten med Marcus & Martinus i september var noget af det jeg var allermest begejstret for, hvor gennemtænkt koncerten havde været. Dengang oplevede vi at flere af sangene havde fået en “makeover” når de blev spillet live, som gjorde at sangene fik et ekstra løft.

Denne gang virker det igen til at der er blevet tænkt meget over netop det, og at de stadig er beviste om at give deres fans en ekstra god oplevelse, når man ser dem live.

Flere af sangene har igen fået denne “makeover”. Nogle af sangene blev spillet ligesom under koncerten i september, men det er også for meget at forlange at alle sange skal ændres hele tiden. Flere sange havde dog fået et eller andet ændret. Blandt andet ‘To Dråper Vann’ og ‘Girls’, som er blevet ændret en lille smule siden sidst. Og det fungerer faktisk rigtig godt, og giver et nyt liv og en ny oplevelse af sangene.

Efter de første 7 sange var det blevet tid til akustiske versioner af ‘Without You’, ‘Together’ og ‘Heartbeat’. Under de tre sange faldt der en ro over salen, og de fleste af de 13.000 fremmødte tog deres telefoner frem og skabte en magisk stjernehimmel under de tre sange. Det var også under de tre akustiske sange at man virkelig kan høre at Marcus & Martinus synger ganske eminent.

Efter tre akustiske sange blev der igen sparket liv i Boxen med først et brag af en energisk intro til ‘Light It Up’ og derefter et medley af norske sange. Det var publikum glade for, og de norske sange er da også helt klart med til at skabe en endnu større fest end der allerede var i gang. Specielt fordi de har lavet et medley, hvor vi får de bedste og mest energifyldte bidder fra de norske sange. Det er godt at se at de stadig spiller nogle af deres norske sange, selvom de efterhånden har flere engelske end norske sange.

Til koncerten spillede Marcus & Martinus alle sangene fra deres nyeste album bortset fra én sang. Nemlig sangen ‘Guitar’. Personligt synes jeg det er ærgerligt at de ikke spillede den sang, den havde nemlig været perfekt at spille live. Hvorfor de valgte at se bort fra den sang, som den eneste fra det nye album, skal jeg ikke gøre mig klog på. Lidt ærgerligt var det dog.

Denne gang virker der også til at være tænkt rigtig meget over lys og effekter, som jeg synes har fået et gevaldigt løft i forhold til deres sidste koncert. Lys og effekter er denne gang meget bedre inkorporeret i showet, og det fylder hverken for lidt i showet eller overtaget for meget af rampelyset. Det bliver en helt naturligt del af showet, som blot er med til at øge den visuelle oplevelse af deres koncert.

Duracell kaniner

Når Marcus & Martinus giver koncert, så er der fuld gang i den fra start til slut. Når de ikke spiller akustiske sange kommer de rundt på hele scenen og får danset, sunget, vinket og smiler til de mange fremmødte fans.

De er rigtig gode til at nå ud til publikummet og få dem til at føle sig set. De henvender sig ikke blot til forreste række, men prøver at give opmærksomhed til hele scenen. Det er klart noget de mange fans sætter pris på, og netop den her tilgang med at de gerne vil give alle deres fans en god oplevelse er helt sikkert også en af grundene til deres store succes. Samtidig så virker det også til at de virkelig nyder at stå på scenen, og ikke er trætte af at spilles deres sange. De formår stadig at have det sjovt med det de gør, og det er vigtigt.

Og når man snakker om god energi bliver jeg simpelthen også nødt til at nævne det band de har med på scenen. Det band er jeg helt vild med. På scenen udstråler de hele vejen igennem koncerten kun glæde over at være der, samtidig med at de er virkelig velspillende. De løfter virkelig alle sangene til et højere niveau end studieversionerne, og giver generelt hele koncerten et løft. Det er en fornøjelse at overvære.

Samlet set

Marcus & Martinus leverer endnu engang en koncert på tårnhøjt niveau, som på ingen måder skuffer. Selvom det er under et halvt år siden de sidst besøgte Herning har de medbragt et show, der på mange måder er helt anderledes i forhold til sidste show i Herning, men som stadig bibeholder den tætte kontakt med publikum og den umiddelbare ungdommelige glæde fra de to tvillinger

Marcus & Martinus medbringer en legende, ungdommelig og smittende glæde ved at få lov at optræde for deres fans, som gør at man aldrig forlader en koncert med dem i dårligt humør.

Billeder fra koncerten

Under reklamen kan du se en masser billeder fra koncerten. Fotograf: Mike Madsen

IMG_8742_1IMG_8749IMG_8753IMG_8770IMG_8771_1IMG_8772IMG_8810_1IMG_8818IMG_8835_2IMG_8841IMG_8858IMG_8870IMG_8873_1IMG_8923IMG_8942IMG_8983IMG_9009IMG_9018IMG_9038IMG_9062IMG_9073IMG_9082IMG_9105_1IMG_9131IMG_9137_2IMG_9217_1IMG_9223_2IMG_9236IMG_9248IMG_9252IMG_9251_1IMG_9255IMG_9279IMG_9289IMG_9356_2IMG_9358IMG_9365IMG_9403IMG_9420_1IMG_9450_1