Rasmus Brohave imponerer i sit første show

Tirsdag aften havde jeg taget turen til Svendborg for at overvære premieren på Rasmus Brohaves første live-show kaldet ‘Internet-stjerne?’.

Inde i teateret bliver jeg mødt af en blandt skare af publikummer. Der er både helt unge piger og drenge, samt deres forældre, men også en god portion teenagere på egen hånd.

Da Rasmus træder ud på scenen i det flotte og intime teater er det tydeligt at han, helt naturligt, er nervøs til premieren på sit show i sin hjemby.

I den første del af showet får Rasmus forklaret sin opstart på YouTube. Der blev fortalt omkring, hvordan Rasmus kunne relatere meget til Kristian Kulmbach, og blev inspireret af ham til blandt andet, at lave Ask Me videoer.

Vi får også beskrevet de overvejelser der lå efter Rasmus blev færdig med efterskole, og skulle vælge hvad han vil. Der blev uddybet med hvilke tanker han havde under sin gymnasietid, og hvordan han til sidst besluttede sig for at droppe ud, med hans forældres opbakning.

Historier der alle bliver leveret skarpt, og på trods af, at nervøsiteten gør at Rasmus et par gange må stoppe op for at drikke lidt vand, da han bliver helt tør i munden, er det ikke noget der ødelægger oplevelsen.

Tværtimod får man en følelse af, at dette helt oprigtig betyder noget for Rasmus, at han gerne vil levere et godt show, og gerne vil have at publikum går derfra med en god oplevelse.

Stærke pointer

De mest vedkommende, interessante og stærke pointer samt historier kommer dog i den anden del af showet, efter at Rasmus har forklaret hvordan han er til nået til det sted han er i dag.

En af de stærke pointer omhandlede blandt andet det faktum at Rasmus ofte oplever at forældre ikke aner hvem han er, selvom forældrenes børn bruger rigtig, rigtig meget tid på at se på ham, og andre YouTubere på netop YouTube.

Det undrer Rasmus sig over, da han, ret fint, pointere at forældre generelt har meget stærke holdninger til det meste af det deres børn laver, som hvad de spiser og hvad de spiller, men overhovedet ikke er klar over, eller har en holdning til, hvad deres børn ser på YouTube. Et sted hvor børn kan finde mange forskellige, og også ubehagelige videoer.

Derudover kom han også ind på pointer omkring folks generelle færden på internettet, og hvordan man oplever det som ‘Internet-stjerne’ og ikke mindst hvordan man bruge sin status som stjerne.

Der er tale om pointer hvor Rasmus knivskarpt levere pointer der helt sikkert har sat tankerne igang blandt publikummet til showet.

Rasmus imponerer

Helt generelt er jeg imponeret over at Rasmus i sit show har lagt så meget vægt på at inkludere pointer han mener er relevante, og det hæver også showet fra “blot” at være en fortælling om hans succes til at blive en personlig forstilling, hvor man føler man lærer mennesket Rasmus bedre at kende.

Samtidig var jeg også imponeret over den professionelle ageren Rasmus udviste på scenen. Han er kun 20 år, og på trods af, at han var meget nervøs og skulle tage flere korte drikkepauser gennem showet, da hans mund blev helt tør, var han meget autoritær i sin levering og fremførelse af showet.

Rasmus Brohave er lykkedes flot med at levere et underholdende, oplysende og stærkt show, hvor jeg er sikker på at alle til showet er gået hjem både underholdt og oplyst, og derfor fortjener showet fem flotte stjerner.