Arcade Fire på Haven: En koncert med fart over feltet

Der var lagt op til massiv fest da Canadiske Arcade Fire indtog den store scene på årets Haven festival.

Koncerten starter på en mini-scene ude blandt publikum, og de mange bandmedlemmer trådte derefter op på den store scene under massivt bifald. Allerede fra de første toner havde bandet fuld kontrol over de mange publikummer, som var mødt op til aftenens sidste, og nok største, koncert. Det føltes som om at hele Haven var samlet på et og samme sted.

Under hele koncerten sker der noget. Der er små ‘danse-happenings’ på scenen placeret ude midt i publikum, der er ‘vildskab’ på scenen og til tider en hel teater stemning. Musikken, som bliver solidt leverede af det garvede band, er på bedste vis akkompagneret af lækre visuals på den kæmpe dobbelte storskærm der svæver over scenen.

Det fortryllende elektro univers trækker publikum helt ind og der er noget nærmest magisk over at stå under stjernerne og drømme sig helt ind i musikken.

Det er en koncert med fut i rumpetten, og bandet leverer en konstant nærværenhed og energi som tryllebinder publikum.

Bandet slutter af med et brag, og har hele festivalen med sig til sidste tone er forsvundet ud over havnen. Man kunne ikke have ønsket sig en bedre afslutning på fredagens fest