Ariel Pink på Haven: Vindblæste vejrforhold ødelagde oplevelsen

Støv og vind føg ind fra venstre, da Ariel Pink forsøgte at få liv i det tidlige eftermiddagspublikum på Haven Festival. Den stærke pålandsvind fra Københavns Havn viste sig særdeles udfordrende for den musikalske oplevelse, da lyden tenderede til at drukne i de vilde vindkast fra havnen i de ellers smukke omgivelser på Refshaleøen.

Det var svært at identificere, hvad der reelt var bevidste valg i det amerikanske acts skæve lydunivers, og hvad der var ikke-tiltænkte konsekvenser af de vindblæste vejrforhold. Koncerten blev afviklet på festivalens næststørste scene, Mindfields, men til lejligheden kunne navnet passende have været Minefields. Ariel Pinks optræden var et musikalsk minefelt af abrupte energieksplosioner, men de sporadiske momenter af smittende energiske udfoldelser var ikke nok til at vække et kun halvvågent Haven-publikum.

Til tider syntes man at være vidne til et obskurt varieté-show i Midtvesten med en levende Tommy Wiseau-voksdumme fra Madame Tussauds med sorte solbriller som Ariel Pinks backing choir, og det er jo i virkeligheden et stærkt mindeværdigt udtryk. Men de voldsomme vindforhold satte en stopper for festen, da man som tilhørende havde svært ved at dechifrere et eneste ord, der blev ytret på scenen. Ariel Pink kunne have sunget på estisk, og det ville stadig være gået mine ører forbi.

Festivalens første navn havde svært ved at få hul igennem til det halvvågne københavnske publikum, der lige skulle nyde den første kolde Mikkeller-skænk, og de vindblæste vejrforhold – og den deraf afledte lyd – gav en flad fornemmelse tidligt fredag eftermiddag på Refshaleøen.