Fuldtræffer i Royal Arena: Velkommen hjem Lukas Graham

På denne kolde tirsdag aften i januar er der lagt op til den helt store fest med Lukas Graham. Som den første koncert ud af 3 i Royal Arena er forventningerne for bandet skyhøje, og de formår i den grad at indfrie dem alle sammen + lidt ekstra.

Koncerten starter dramatisk og med pondus der rammer alle de fremmødte lige i maven, med sangen ‘Not A Damn Thing Changed’.

Helt fra første tone brager ud gennem højtalerne er der skruet helt op for den visuelle oplevelse, med en futuristisk sceneopbygning, forskellige storskærme der nærmest giver et maritimt feel og et lysshow helt ud over det sædvanlige. Det er næsten som om man befinder sig på en UFO.

Lukas er fra allerførste strofe helt fejlfri og sikker i stemmen. Man kan dog sagtens mærke nervøsiteten fra den 30-årige Christianit, heldigvis tillægger det kun koncerten et ekstra lag af charme og oprigtighed.

Koncerten tager os igennem alle de følelser og sindstilstande som vi ikke vidste at vi overhovedet besad. Fra god gedigen fest med sange som ‘Drunk In The Morning’ og ‘Strip No More’, Til en følelsesladet oplevelse med sangene ‘You’re Not There’, ‘Stick Around’ og ‘Lullaby’, der resulterede i at både publikum og bandet selv måtte lade et par tåre trille og sluge den klump der var opstået i halsen.

Igennem hele koncerten har Lukas Forchammer en enorm tilstedeværelse og en oprigtigt taknemmelighed for at så mange er mødt op for at støtte ham og drengene. Det er for ham en drengedrøm der er gået i opfyldelse.

Forchammer er sød, sjov og enormt ydmyg, hvilket er noget publikum tager virkeligt godt imod.

Unægteligt omhandler en del af bandets sange, Forchammers familie og disse akkompagneres derfor også med gamle familiefotos der kører på de forskellige skærme, og publikum (inklusiv mig selv) æder det råt.

Flere gange bliver publikum indhyllet i en glød fra de titusindvis af mobiltelefoner der funkler som stjerner til de mere stille sange som bla. ‘You’re not there’

Store dele af koncerten var akkompagneret af et 8 mands gospelkor fra Stockholm som tillagde sangene en ekstra dimension og passede perfekt med Forchammers sprøde stemme og de tre medbragte blæsere.

Alt i alt var det en koncert der havde et godt mix af fest og følelser, og et band der var i absolut topform på trods af den tydelige nervøsitet der sitrede ud af kroppen på de tre medlemmer.

Fotos fra koncerten

Nedenunder kan du se lidt billeder fra koncerten i Royal Arena tirsdag den 29. januar. Foto: Mike Madsen