Guide: Her er årets tv-julekalendere

Vi nærmer os med hastige skridt den 1. december, og det betyder at højsæsonen for tv-julekalendere naturligt nok, bliver skudt i gang. For mange er det en tradition at hygge med familien foran skærmen til de forskellige julekalendere. Vi giver dig her overblikket over hvilke julekalendere du kan se i år.

DR1

Snefald – sendes kl. 19.20

DR1 har købt den norske julekalender Snøfald, der på dansk hedder Snefald. Den blev vist på norsk NRK sidste år, og blev modtaget godt af norsk publikum. Julekalenderen handler om den forældreløse Selma på 9 år, som sammen med hunden Casper flytter midlertidigt ind hos naboen Ruth, der er en streng dame. Selma ønsker brændende at få sin egen familie, og derfor sender hun et brev til Julemanden. Det brev havner i byen Snefald, der ligger i et andet univers. Et univers hvor hun blandt andet møder børnene Pil og Frida, og selveste Julemanden.

DR2

Laban: En juletragedie – sendes hver adventssøndag kl. 21.00

DR2 har i år produceret en ny adventskalender med blandt andet Peter Frödin, Martin Høgsted, Jan Linnebjerg (Pyrus), Ann Hjorth (Nissebanden) og Uffe Rørbæk (The Julekalender). Den kommer til at handle om den gamle centernisse Laban, som føler sig presset over den nye YouTube-nisse Abel. Derfor forsøger Laban at hente hjælp hos nogle af de gamle garvede nisser; Pyrus (Jan Linnebjerg), Puk (Ann Hjorth) og Hansi (Uffe Rørbæk). Den unge YouTube-nisse gør dog alt hvad han kan for at få sat gang i juleløjerne i centeret, men kan den gamle centernisse følge med, eller må han give op?

DR Ramasjang

Ramajetternes Jul – sendes kl. 17.00

De yngste kan i år holde jul med Ramajetterne. Det er Kristian Gintberg der er lufthavnschef i Ramasjang Lufthavn. Historien handler om at julemandens computer med alle børns julegaveønsker og adresser lander i lufthavnen. Den bliver dog på tragisk vis stjålet, og det er nu op til lufthavnschef Kristian og forskellige børn at redde julen.

Nissernes Ø – sendes kl. 17.15

Umiddelbart efter Ramajetternes Jul er der gensyn med en klassiker. Det er Nissernes Ø fra 2003 der bliver genudsendt. Historien er bygget op om salget af de Dansk-Vestindiske øer i 1917, hvor julenisserne fra møllen i Holme-Olstrup bliver hidkaldt af de tilbagevendende nisser på øerne. En falsk julemand der kalder sig Santa har nemlig solgt julen til rigmanden Fornøje Frederik, for at gøre nisserne på Sankt Croix mere kendte. Men Fornøje Frederik har andre planer.

DR Ultra

Klassens Jul – sendes kl. 17.40

Klassens Jul er en ny julekalender fra DR Ultra som bygger på karaktererne fra deres populære serie Klassen. Julekalenderen handler om Frederik som står overfor at miste en af sine gode venner Josefine, da Josefines mor vil flytte til en anden by, da hun ikke er begejstret for klassen, som hun mener er dysfunktionel. Frederiks mission er derfor at få klassen til at have det godt igen.

TV2

Alletiders Nisse – sendes kl. 16.00

TV2 har fået plads til en genudsendelse af en af de mange julekalender klassikere, nemlig Alletiders Nisse fra 1995 med Pyrus. Alletiders Nisse er opfølgeren til den første Pyrus julekalender, Alletiders Jul, som blev sendt første gang i 1994. Julekalenderen handler om at Pyrus vender tilbage til Rigsarkivet for at bo ved Gyldengrød. Pyrus har en årsopgave med sig, som skal besvares. Han får hjælp til det af nissen Kandis, og derfor rejser de sammen ind i forskellige bøger for at finde ud af hvad en nisse er.

Samtidig prøver arkivar Birger Bertramsen og Josefine Brahe at redde arkivet fra at blive nedlagt og skiftet ud med computere.

Tinkas Juleeventyr – sendes kl. 20.00

I den nye familiejulekalender møder vi nissepigen Tinka. Sammen med de andre ung-nisser skal hun 1. december op til nissekongen og have overrakt nisseamuletten, som markerer, at hun nu er en rigtig nisse. Men noget går galt! Tinkas amulet skifter ikke farve, og hun indser, at hun ikke er som de andre nisser. I håbet om at blive som de andre nisser, begiver Tinka sig ud på et sandt juleeventyr. I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i jagten på at løse gåden om nissernes tabte magi, og finde svaret på, hvorfor mennesker og nisser ikke har set hinanden de sidste 100 år.

TV2 Zulu

Natholdets Julekalender – sendes kl. 21.25

I år har Natholdet også lavet en julekalender. Det er en julekalender hvor Anders Breinholt og Søren Rasted skal smage på 24 forskellige øl fra hele verdenen, én hver dag.

TV2 Charlie

The Julekalender – sendes kl. 20.25

Efter 4 års pause er der i år et gensyn med måske en af de mest populære danske julekalendere nogensinde, nemlig The Julekalender. Den blev sendt første gang i 1991, og er siden blevet genudsendt i 1994, 2001, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 og nu igen i 2017. Vi kan glæde os til et gensyn med de tre nisser, Fritz, Hansi og Günther samt Oluf, Gertrud og Benny.

TV2 Play

Juleønsket

På TV2 Play kan du få et gensyn med TV2´s julekalender fra 2015, Juleønsket. Den kan allerede ses på TV2 Play nu.