Hugh Jackman: Derfor afslog jeg rollen som James Bond

Der var mange der var utilfredse med valget af Daniel Craig som den nye James Bond. Det kunne dog have været en hel anden der havde overtaget rollen. Hugh Jackman var nemlig i forhandlinger omkring at blive den nye James Bond.

Hugh Jackman fik for alvor sit gennembrud tilbage i 2002 da han fik rollen som Wolverine i X-Men efter Dougray Scott blev nødt til at trække sig fra optagelserne blot 3 uger inde i optagelserne på grund af planlægningsproblemer med Mission: Impossible 2. Efter sit store gennembrud i X-Men, fik Jackman hovedroller i film som “Kate & Leopold” og “Someone Like You”.

I et interview med Variety fortæller Hugh Jackman at han efter succesen med den første “X-Men” film blev kontaktet om muligheden for at blive den nye James Bond.

– Jeg skulle til at lave X-Men 2 da jeg fik et opkald fra min agent der spurgte om jeg ville være interesseret i Bond. Jeg følte på det tidspunkt at manuskriptet var blevet for urealistisk og skørt, og jeg følte at det blev nødt til at blive mere rå og realistisk. Svaret jeg fik på det var: ‘Oh, du kommer ikke til at have noget at skulle have sagt. Du skal bare skrive under’. Jeg var også bekymret omkring at jeg imellem Bond og X-Men ikke ville have tid til at lave forskellige ting.

X-Men 2 startede optagelserne i sommeren 2002 og “Die Another Day” havde premiere i November 2002, så hvis Jackman’s tidslinje er korrekt betyder det at Bond producerne allerede kiggede efter en erstatning af Pierce Brosnan før “Die Another Day” havde premiere. Filmen var dog også den sidste Brosnan havde kontrakt på, så det kan også være at de bare kiggede efter andre kandidater af den grund. Brosnan selv har dog ikke gået stille med dørene omkring det faktum at han blev fyret, og at det ikke var annonceret at han forlod rollen som Bond indtil 2004.

Selvom Hugh Jackman takkede nej til rollen som James Bond er det alligevel gået ham helt okay, mildt sagt. Så han fortryder nok ikke sit valg.