Katinka på Haven: Et melankolsk lyd-univers fylder Haven

En noget uheldig start for det danske band Katinka, tog heldigvis ikke pusten fra de oplagte bandmedlemmer. Katinka åbnede tidligt lørdag eftermiddag op for dagens program på den lille scene ‘Værket’, og det gjorde de med stil.

Selvom at klokken ikke er mere end 13.30 og gårsdagens festligheder stadig sidder i kroppen, er Haven publikummet mødt talstærkt op til.

Gruppens melankolske lyd satte en speciel stemning over pladsen foran scenen, og Katinka formåede med sin stærke røst og ærlige tekster, at fange hver og en af publikum.

Katinka, som ikke kun er navnet på bandet men også navnet på gruppens front dame, er under hele koncerten utroligt tilstedeværende og energisk. Følelserne ligger uden på tøjet når de stærke tekster skal brages over læberne. Hun er klædt i blå helt ud til spidserne af hendes hår, som både komplimenterer sangerindens isblå øjne, men også sangenes blå fornemmelse.

Katinka leverer et godt stykke håndværk, med bl.a. guitarsoloer, en dansk fortolkning af sort sols – let your fingers do the walking, deres egne ærlige rockpop ballader, ukulele spil og elektroniske tiltag der tager lyden på et helt andet niveau. De har det sjovt på scenen, og man kan se at de virkeligt nyder det de laver.

‘Vi er ikke kønne nok’ bliver afslutningen på dagens koncert, og en perfekt en af slagsen. Den skaber sporadisk dans og sang blandt publikum og modtager et kæmpe bifald.