Kevin Morby på Haven: Tilbagelænet amerikaner i de tidlige aftentimer

Amerikanske Kevin Morby charmerede Haven-publikummet, da han tidligt fredag aften indtog festivalens mindste scene på sin tilbagelænede facon. Pladsen foran scenen, der kaldes Værket, var proppet, og stemningen var opstemt i solskinnet.

Morby var veloplagt og tilstedeværende. Han skiftevis sprang rundt på scenen og mødte sit publikum med stor autoritet, idet han krængede sine sjælefyldte sange ud til de fremmødte folk fra scenens forreste linje.

Amerikanerens hår var kruset og ufriseret, og det indfangede ganske fortrinligt sjælen af fredagens festivaloptræden: ubekymret og uhøjtideligt. Undervejs røg solbrillerne, og det samme gjorde paraderne. Kevin Morby lagde sårbarheden til skue i den skinnede sols lune skær, og i samme ombæring vandt han publikums gunst.

Guitarserenader som Harlem River, Parade og Dry Your Eyes markerede højdepunkter af energisk udfoldelse fra frontmanden, og et begejstret publikum kvitterede med klapsalver og begejstrede tilråb.

Den 30-årige amerikaner leverede overordnet en herlig, tilbagelænet tur gennem sit repertoire, der blev godt modtaget af et tilfredsstillet publikum, der var mødt talstærkt op til koncerten i de tidlige aftentimer af fredagen.