Lukas Graham nomineret til 4 MTV EMA Awards

At Lukas Graham har fået succes i USA har været fastlagt i lang tid, og nu er de nominerede til MTV Europe Music Awards 2016 netop blevet offentliggjort, og der er danske Lukas Graham nomineret i 4 kategorier.

Bandet er nomineret i kategorierne årets bedste sang, for ”7 years”, årets bedste nye artist, årets bedste gennembrud og årets bedste danske kunstner.

I kategorien årets bedste danske kunstner skal bandet konkurrer med Mø, Christopher, Gilli og Benjamin Lasnier. Vinder bandet vil de gå videre i konkurrence om at blive årets bedste europæiske kunstner.

Det er anden gang i år at Lukas Graham bliver nomineret til et MTV awardshow, tidligere i år var de nomineret som årets bedste nye kunstner ved MTV Video Music Awards. Prisen dengang gik dog til bandet DNCE, som mest er kendt for deres sang ”Cake By The Ocean”.

Det er kun sket 2 gange før at en dansk artist er blevet nomineret i hovedkategorierne til MTV EMA. Det er sket i 1998 hvor Aqua var nomineret i kategorierne årets bedste nye kunstner og årets bedste pop, de vandt ikke nogle af priserne, men fik lov at optræde til showet med en hitparade bestående af ”Turn Back Time”, ”Barbie Girl”, ”Lollipop (Candyman)” og ”Doctor Jones”, og i 2003 hvor Junior Senior var nomineret i kategorien årets bedste dance og web award.

Om Lukas Graham får lov at optræde til showet, må vi vente med at få svar på, de optrædende til showet er nemlig ikke offentliggjort endnu

MTV EMA bliver i år afholdt 6. november i Rotterdam i Holland.