Place on Earth vinder X Factor 2018

Finalen i årets X Factor er netop blevet afgjort. Vinderen blev gruppen Place on Earth, som Thomas Blachman har sammensat, af deltagere Sanne Salomonsen smed ud tidligere i programmet. Place on Earth vandt programmet foran Jamie Talbot, der blev nummer to, mens Rasmus endte på tredjepladsen.

Det er blot anden gang Thomas Blachman, der har været med i 10 ud af 11 sæsoner, vinder programmet. Han vandt første gang i 2014 med gruppen Anthony Jasmin.

I finalen optrådte Place on Earth først med sangen ‘Wake Up’ af Arcade Fire, derefter leverede de en fænomenal optræden med sangen ‘Electric Feel’ af MGMT. Sidst men ikke mindst sikrede de sig sejren med deres debutsingle ‘Young’.

Årets udgave af X Factor bliver den sidste på DR, da TV2 har købt rettighederne til programmet. Selvom årets udgave af X Factor var sæson 11, har programmet stadig formået at trække op mod 1,4 millioner danskere til tv-skærmen.

Kigger man på tallene, er det ikke en overraskelse af netop Place on Earth vinder. På YouTube er gruppen klart den artist i årets X Factor, der har fået flest visninger på deres optrædener. Flere gange har de opnået flere hundrede tusinde visninger.

Antal streaminger, af de tre vindersange på Spotify, vidner også om en favoritværdighed til gruppen. ‘Young’ af Place on Earth er streamet 37.274 gange, ‘Goldmine’ af Jamie Talbot er streamet 30.560 gange mens ‘Rescue’ af Rasmus er streamet 27.671 gange.

poe_1

poe_2