Anmeldelse af Katinka: Rørende smukt sprogbillede fyldte Store Vega

Den danske rockpopkvartet, bestående af Katinka Bjerregård, Simon Ask, Marie Hageltorn Christiansen og Thomas Pedersen, gæstede torsdag aften et udsolgt Store Vega.

Kvartetten har siden deres start i 2012 opbygget en kæmpe succes herhjemme, og har bl.a. vundet Karrierekanonen og Steppeulvenes pris “Årets Håb”.

Der er ingen tvivl om at Katinka er blevet et yderst populært navn herhjemme for både det yngre såvel som det ældre publikum. Store Vega er proppet til randen med folk i alle aldre og stemningen er meget afslappet op til aftenens koncert.

Katinka fremfører deres sange med et overvæld af følelser, så man kan ikke andet end at gå fra koncerten berørt at de dybe tekster og emotionelle levering. Det ligefremme, visuelle, hverdags inspirerede sprogbillede i de smukke og til tider melankolske sange, går rent ind hos mig og de mange andre publikummer i salen, og skaber et nærvær mellem band og publikum som man sjældent oplever til andre koncerter.

I den sidste del af koncerten fremfører gruppen et mikrofonløst intermezzo med sangen “Rundt og Rundt” fra deres debut EP “I Røgten”, som udløser høj fællessang i salen. Dette er et yderst smuk og hyggeligt indslag i den ellers meget energiske koncert, som dog bliver en anelse forstyrret af aftenens koncert der spilles på Lille Vega.

Generelt følte jeg mig flere gange forstyrret af den larmende koncert hos naboen, hvilket var en skam da det ødelagde en lille del af oplevelsen.

Undervejs i koncerten kommer Bjerregård med humoristiske og ligefremme anekdoter, som er med til at skabe et helt specielt bånd mellem band og publikum.

Katinka er et band med en enorm power, energi og nærvær, hvilket gang på gang gør det til en fantastisk oplevelse at være til koncert med dem, om det er under åben himmel i regnvejr på Haven Festival eller i et tætpakket Store Vega.

Desværre er Store Vega bygget på en sådan måde at folk der står i yderpunkterne af salen ikke oplever den samme gode lyd som der er i midten, og man mangler til tider Bjerregårds fænomenale vokal i lydbilledet. Dette kunne have været med til at ødelægge en koncert som denne, men Katinka’s karisma vejer op for dette og gør det alligevel til en aften man sent vil glemme.

Gruppens hit “Vi er ikke kønne nok” afslutter aftenen på allerbedste vis. Alle kroppe i salen er i bevægelse og den generere et kæmpe bifald og høj sang fra salen. Det er en perfekt afslutning på en god aften.