Anmeldelse af Why Don’t We: Over koreograferet og urutineret koncert

Det nye, hotte boyband Why Don’t We spillede lørdag aften deres første danske koncert i hallen uden for DR’s Koncertsal.

Det populære band, der består af de fem drenge Jonah Marais, Corbyn Besson, Daniel Seavey, Jack Avery, Zach Herron, blev helt fra start af mødt af skrigende fans, og dette aftog ikke i løbet af den en time lange koncert.

I starten af koncerten var der store problemer med lyden. Vokalerne var så lave at backing tracket, desværre, tog helt over, de ellers meget velsyngende drenge. Dette kom der dog heldigvis styr på efter de første 4-5 numre var spillet, og så blev det for alvor tydeligt at de unge drenge helt bestemt har stemmerne med sig.

Hele koncerten var meget nøje koreograferet, og det var tydeligt at det var noget der stjal en del fokus fra drengene. Dette gjorde desværre at hele koncerten kom til at se meget stiv, opstillet og påtaget ud.

Det gjorde også at de hverken havde overskud eller plads til at være nærværende og inkludere publikum. Det virkede til at de tænkte mere på at levere den rigtige koreografi end de tænkte på publikum. Det virkede da også som om, at de var ved at miste noget af publikummet midt i koncerten netop på grund af dette.

Hele koreografi delen gjorde også, at der ingen synlig udvikling var i koncerten, men man følte mere eller mindre bare at det samme skete igen og igen, nummer efter nummer.

De formår dog at fange publikum igen, med mega hittet ‘These Girls’, og slutter klogt koncerten af med deres mest populære sang ‘Trust Fund Baby’, som gjorde publikum helt vilde.

Selve koncertstedet var et spøjst sted at afholde en koncert. Solen stod ind af vinduerne og ødelagde en del af det planlagte lysshow og video visual de havde med sig. Hvilket også blev ødelagt af en kluntet opbygget scene, der dækker for udsynet med mindre man stod direkte ligefor.

Drengene formåede med deres begrænsede repertoire og urutinerede optræden, ikke at fange mig. De formåede dog, at give nogle af deres fans en fantastisk og uforglemmelig oplevelse.

Efter koncerten fangede jeg et par superfans på henholdsvis 14 og 15 år, der blandt andet udtalte at “Det var det fedeste ever”.

Billeder

Herunder kan du se billeder fra koncerten, taget af vores fotograf Kasper Bundvad.

_DSC5615_DSC5637_DSC5642_DSC5654_1_DSC5663_DSC5667_DSC5738_DSC5674_1_DSC5676_1_DSC5692_DSC5721_DSC5725_2_DSC5775_DSC5727