Anmeldelse: Den anden side

Som en stor beundrer af hvad Anders Matthesen har præsteret for dansk comedy var jeg rigtig spændt på denne dokumentar, og hvad Pernille Rose Grønkjær ville få frem om Anders i denne dokumentar.

Pernille har fulgt Anders i 4 år, igennem tykt og tyndt. Dokumentaren kommer derfor hvidt omkring, og skildre både op og nedturene i hans liv. Der bliver også brugt privatoptagelser og klip fra tidligere show med ham. Man mærker tydeligt at hele ideen med denne dokumentar handler om at få den anden side frem i Anders. Hvad føler han ikke fungere? Hvad længes han efter?

Den anden side får vi frem i denne dokumentar. Vi kommer om bag en af Danmarks, hvis ikke Danmarks, mest succesfulde komiker nogensinde. Vi får et indblik i hvor hårdt det kan være hele tiden at skulle leve op til folks, og ikke mindst, sine egne forventninger. Vi får et indblik i en mand som er nervøs om han stadig har hvad der skal til for at præstere på højeste niveau, og om han overhovedet stadig skal lave stand-up. Vi får også et indblik i at han gerne vil udfordre sig selv, starte på noget hvor han ikke ved at det bliver en succes fra starten af. Han vil gerne lykkedes med flere ting.

En af de ting vi i dokumentaren får et indblik i at Anders virkelig gerne vil have succes med, uden at have fået det, er hans rap karriere. Musikken er noget der stadig fylder rigtig meget i hans hverdag, og noget han ikke kan give slip på. Det nager ham stadig at det ikke blev den succes han gerne ville have det til at være.

Det Pernille har formået at gøre virkelig godt i denne dokumentar er at lukke os ind i de tanker vi normalt ikke høre. Vi får alt baggrunden med, hvor vi oplever hvor hårdt det kan være at være succesfuld, og hele tiden skulle udfordre og forny sig selv. Det hele bliver præsenteret på sober facon som gør at det ikke føles ubehageligt at skulle være vidne til de hårde tider i hans liv, hvad end det er professionelt eller privat.

Det jeg synes ikke fungere optimalt er at dokumentaren er for lang. Nogle momenter i dokumentaren virker, for mig, for langtrukne og bliver til tider lidt kedeligt at kigge på. For min skyld kunne man sagtens have kappet mellem 15 og 30 minutter af det endelige resultat, uden at det ville have påvirket dokumentaren sønderligt.

Samlet set

Alt i alt synes jeg dog at Pernille har lavet en fremragende dokumentar som giver os et unikt indblik i et menneske som ikke umiddelbart virker som en der lader sig påvirke at noget udefrakommende. Det er dejligt med et indblik i hans hverdag hvor man også ser de skrøbeligheder som han, selvfølgelig, også har. Man får også bekræftet at Anders ikke er en person der blevet for arrogant på grund af succesen. Han er stadig så nede på jorden som altid.

Jeg vælger at give dokumentaren 4 ud af 6 stjerner. Den femte stjerne ville være givet hvis længden var kortere.