Anmeldelse: Det Stærkeste Netværk [Kanal 5]

Det Stærkeste Netværk er den nyeste store satsning fra Kanal 5. Programmet handler om at kendte danskere skal bruge deres netværk til at løse nogle opgaver, og dermed vinde de udfordringer der bliver stillet. I programmet har 12 kendte danskere sagt ja til at tage udfordringen og teste, hvor meget deres følgere egentlig er værd, når det gælder. I hvert program bliver to nye kendisser kastet ud i nogle vilde udfordringer, som de kun kan klare sig igennem ved at få hjælp fra deres tusindvis af følgere på de sociale medier. I opslag og billeder på Facebook, Twitter og Instagram skal de to medvirkende mobilisere deres fans og følgere til at dukke op og hjælpe dem videre til næste udfordring.

I det første program, som blev sendt her torsdag aften, var det Peter Falktoft fra Risskov og Thomas Skov fra Sdr. Felding ved Herning der skulle dyste mod hinanden om at blive kongen af Jylland.

**SPOILERS**

I teksten nedenunder bliver indholdet af program 1 beskrevet. Vil du ikke have afsløret handlingen, så læs ikke videre.

I det første program var Peter og Thomas blevet låst fast med kæder i Himmelbjerget. De skal så bruge deres sociale medier til at få dem låst fri og komme hen til Domkirken i Aarhus, hvor første udfordring venter. Peter er den der først når frem til stedet. På Store Torv, foran Domkirken, står en 4 meter høj cylinder som der skal fyldes vand i. Derfor skal Peter og Thomas bruge deres følgere til at bygge et 4 meter højt tårn, og skaffe nogle vande til at transportere vandet i. Thomas Skov ender med at vinde denne konkurrence.

Den anden konkurrence er at lave en video, og den der får fleste visninger vinder konkurrencen. Thomas skulle lave en video med en hund mens Peter skulle lave en med en baby. Peter endte med at vinde.

Den sidste konkurrence bød på at gå på line over Aarhus Å med sine følgere. En konkurrence Peter endte med at vinde. Peter blev dermed også den samlede vinder af programmet.

Dette gameshow er nytænkende i sin måde at bruge de kendes følgere på, og det giver nogle gode øjeblikke i programmet. Som da Thomas Skov køre fra Himmelbjerget til Aarhus i en lyserød bil kaldet “Tøsen” med en flok elever fra teknisk skole.

De udfordringer de laver i programmet er også godt tænkt, og godt udført. Der er knald på, og det er følgerne der afgør hvem af de to kendisser der vinder. Det gør det også interessant at se på.

Programmet er ikke verdens mest underholdende program, og falder da også lidt igennem på den møde at man næsten bruger en halv time på at se første udfordring blive klaret, mens den anden blot tager 10 minutter. Det virker nogle gange til at der lige skal bruges lid tid.

Samlet set er det dog et fint underholdningsprogram, hvor man har gentænkt måden at lave gameshows på. Det kan jeg godt lide. Programmet får 4 ud af 6 stjerner.