Anmeldelse: Jonas Brothers havde publikum i deres hule hånd

Foto: Pressefoto

Jonas Brothers, Mercedes-Benz Arena, Berlin, mandag d. 10. februar 2020

Jonas Brothers har siden de den 1. marts udgav deres comeback single ‘Sucker’ reddet på en bølge af succes.

Sangen har siden udgivelsen nydt global succes, og med en debutplaceringen som nummer 1 på den amerikanske hitliste ‘Billboard Hot 100’ opnåede Jonas Brothers også deres første nummer 1 placering i USA.

På Spotify er alene sangen ‘Sucker’ streamet knap 700 millioner gange, og musikvideoen på YouTube er set mere end 250 millioner gange.

Siden august har de turneret rundt med deres ‘Happiness Begins Tour’. En tour der har bragt dem til USA, Canada, Mexico og nu Europa. Inden stoppet i Berlin har mere end 1 million allerede indløst billet til en af trioens koncerter.

Berlin elsker Jonas Brothers

Koncerten starter med at Joe, Nick og Kevin Jonas kommer ned fra loftet, på en platform, samtidig med, at de spiller sangen ‘Rollercoaster’ fra deres 2019 album ‘Happiness Begins’

Festen starter for alvor under deres anden sang ‘S.O.S’. En sang der blev udgivet i 2007, men som publikum i salen intet problem har med, at synge med på, selvom mange af aftenens publikummer virker til, at have været meget unge tilbage i 2007.

Da trioen senere bevæger sig ud på en scene, placeret midt i publikum, stiger lydniveauet lige nogle decibel mere. Ude på scenen fyrer Joe Jonas op for den gamle Camp Rock sang ‘Gotta Find You’. Endnu en sang fra nullerne, der får publikum til nærmest at overdøve sangeren.

Det er dog ikke kun de ældre sange publikum synger med på. Publikum får også skrålet med, da Nick Jonas går i gang med sin 2014 hitsang ‘Jealous’, hvor Joe Jonas mod slutningen af sangen også tilslutter sig. En tilslutning der virkelig viser, hvor god en stemme Joe render rundt med. Hans stemmer er et perfekt match med den sang.

Nick Jonas får i løbet af koncerten også vist flere prøver på sit talent, og ramme flere gange under koncerten meget flotte høje toner, der får publikum i salen til at juble lidt ekstra.

Festen vandt trods manglende energi

Et af aftenens helt store højdepunkter er umiddelbart efter afslutningen på ‘Jealous’, hvor Joe Jonas får råbt til publikum om der er nogle ‘Party people’ til stede. Et spørgsmål, der bliver besvaret med et rungende ja, og i samme sekund starter de velkendte toner fra DNCE monstersuccesen ‘Cake By The Ocean’.

Fra første toner går publikum amok. Sangen markere et klart højdepunkt i koncerten. Både i forhold til publikums og trioens entusiasme. Alle tre medlemmer på scenen får bevæget sig ekstra godt under sangen, dog især Joe Jonas der hopper rundt på hele scenen.

Sceneshowet topper også under denne sang, hvor vi bliver forkælet med masser af farverigt sceneslys, konfetti og 8 ‘Tube Man’.

Det er første gang i showet at sammenspillet mellem sceneshowet og de tre brødre for alvor bliver godt. I den resterende del af koncerten har trioen momenter, hvor det virker til at koncerten blot er ‘Endnu en af slagsen’.

Der mangler simpelthen et nærvær fra scenen ud mod publikum. Det er meget få gange i løbet af den halvanden time lange koncert, at der biver snakket direkte til publikum, og samtidig med at smilene og bevægelserne på scenen ikke er i overtal kom det desværre til at virke lidt som en rutineopgave. Dog ikke i sådan en grad at det overskyggede, eller ødelagde showet. Der var rigtig mange gode momenter, og i de sange, hvor deres energi kom til udtryk, fungerede det virkelig godt.

Det skal dog også nævnes, at specielt Kevin virkede til at nyde aftenen i fulde drag. Noget af det nærvær der til tider mangelde fra Joe og Nick var bestemt tilstede ved Kevin, selvom han ikke havde en mikrofon i hånden.

Nostalagiens fuldtræffer

Mod slutningen af koncerten bevæger Jonas Brothers sig igen ud på scenen blandt publikum. Denne gang for at synge sange til ‘Alle de originale Jonas Brothers fans’, som Nick Jonas siger fra scenen.

De spiller derefter et medley bestående af sangene ‘Mandy, ‘Paranoid’, ‘Got Me Going Crazy’, ‘Play My Music’, ‘World War III’, ‘Hold On’ og ‘Tonight’ for derefter at spile fulde versioner af nogle af deres største hits fra nullerne, nemlig ‘Lovebug’ og deres cover af britiske ‘The Busted’s’ hitsang ‘Year 3000’.

Under deres medley bliver der skruet helt op for fællesangen blandt de over 10.000 publikummer. Efter ‘Year 3000’ takker Jonas Brothers af, men med det samme kræver publikum ekstranumre.

Efter kort tid vender trioen tilbage på scenen, og sætter i bogstavligste forstand ild i scenen under sangen ‘Burnin Up. Der bliver spyget ild ud alle steder fra, og de tre brødre og publikum forenes i en nærmest rockkoncert ligenede atmosfære med hop, dans og headbanging.

Den sidste sang, er ikke overraskende deres comeback nummer 1 sang ‘Sucker’. Sangen har gået sin sejrsgang over store dele af kloden, og publikum virker da også umiddelbart til at kende sangen særdeles godt.

Publikum får flere gange chancen for at synge med, og det er en chance de til fulde udnytte. Så på trods af aftenes kedeligste sceneshow, til deres største hit, bliver sangen alligevel en fest, da publikum ikke lader sig holde tilbage af et kedeligt sceneshow.

Samlet set

Jonas Brothers leverede samlet set et show, hvor deres hits for alvor fik rusket op i fællessangen blandt fans, og på trods af lidt manglende nærvær fra scenen, så fungerede de sange, hvor energien var fuldt tilstede, særdels effektivt, og gav publikum i salen en fantastisk aften.

Derfor får Jonas Brothers 4 ud af 6 stjerner.