Anmeldelse: Kiss & Cry | Netflix film

Kiss & Cry er en film baseret på den virkelige historie om skøjteprinsessen Carley Allison, som kæmpede mod en sjælden kræftsygdom i luftrøret.

Det er en historie om den ubarmhjertige sygdom, og alt hvad den ødelægger, og om en pige der alligevel formår at beholde sit positive syn på tilværelsen.

De første 25 minutter af filmen inddrager os i Carlys liv og kan virke som en noget langsom opstart, men at forstå Carlys verden er et vigtigt element for resten af historien.

Da kræftsygdommen opdages tages seerne med på en følelsesmæssig rutsjetur, og gennemgående for hele filmen er Carlys utrolige evne til at forblive positiv. Carly uploader videoer på nettet, hvor hun synger, og hurtigt opdages hun af offentligheden.

Hendes inspirerende mod og sind åbner muligheder for hende, og hun bliver et forbillede for såvel kræftramte som raske.

Men et positivt sind er ikke altid nok til at overkomme en livstruende sygdom, og det er her det bliver tydeligt, at filmen er baseret på en virkelig historie og ikke bare er endnu en feel-good-movie.

Filmen har det hele: en sygdom så sjælden, at den skriver medicinsk historie; en hjertevarm og støttende familie; en sygeplejerske der virker iskold, men som i sidste ende viser sig at være menneskelig; utrolige venskaber og selvfølgelig en misundelsesværdig kærlighedshistorie.

Med teenagere som målgruppen er filmen et godt eksempel på underholdning, der samtidig fortæller en samtids-relevant fortælling. For det ældre publikum vil historien hurtigt virke en anelse banal og tydeligt amerikaniseret, men man er underholdt i de 95 minutter filmen varer og den giver anledning til både tåre og smil.

Jeg giver filmen 3 ud af 6 stjerner fordi den ikke er noget filmisk mesterværk, men fordi den alligevel er underholdende, realistisk og utrolig relevant.