Anmeldelse: Michael McIntyre ”Happy & Glorious”

Michael McIntyre er en af verdens allerstørste komikere, og uden tvivl den mest populære komiker i Storbritannien i øjeblikket.

Vores norske venner mod nord har også fået øjnene op for Michael, og det er endda i sådan en grad at han for anden gang turnere rundt i nogle af de største norske byer.

Michael McIntyre er mester inden for de komiske genrer observationshumor og genkendelseshumor. Lige præcis det er også den største grund til den kritik, som han også modtager. Nogle mennesker mener at netop fordi at hans shows handler om nogle de fleste kan genkende, så er det nogle ”alle kan gøre”. Det kan alle ikke, og hans seneste turne beviser da også at han stadig er kongen af stand-up i Storbritannien. Under ”Happy & Glorious” touren optrådte han nemlig 8 gange i O2 Arena i London, en arena der vel og mærke har plads til 20.000.

Jeg tog en tur til Oslo, nærmere bestemt Oslo Spektrum, hvor jeg sammen med 8.599 andre sad klar til at bliver underholdt af en af de allerstørste.

Michael starter med at komme ind på scenen iført det norske flag som hat og tørklæde, og så starter showet ellers ud med at tage lidt pis på de olierige, fiskespisende og sjov snakkende (med mærkelige bogstaver, ÆØÅ) nordmænd. Hele indledningen på showet er dejligt gennemført, man glemmer hurtigt at man sidder med 8.599 andre mennesker, man lytter bare til det han siger, og tænker ret ofte ”Gud ja, det er da rigtigt” og så griner man også meget. Bare det at han får flette så forholdsvis meget lokalt norsk ind i showet er ret godt gået, det er ikke noget man normalt ser så meget af når de store internationale komikere kommer til vores Skandinaviske lande.

Udover det, så bærer resten af han show præg af det han er kendt for, nemlig dagligdagskomikken, hvor han får fortalt om mange af de dagligdagsproblemer og udfordringer mange kender til. Hans komik er ikke dybdeborende, det er ikke de store pointer og løsninger på verdens problemer han kommer med, han laver komik om de helt basale ting der sker i dagligdagen, og det er skide sjovt, hvis man er til den slags komik Michael laver så er det svært ikke at blive i godt humør, og grine, når han fortæller om hans egen hverdag, som så mange andre mennesker også kan relatere til.

Michael McIntyre beviser med hans nyeste onemanshow at han stadig er kongen af stand-up i Storbritannien, og han besidder stadig sin evne til at samle det mainstreame stand-up publikum og få dem til at grine af ham, og sig selv. Han levere skarpt observationskomik, som mange komikere vil være misundelige over, og så skriver han også nogle knaldgode jokes, og så levere han det med sådan en energi og glæde, at man nærmest ikke kan andet at føle sig godt tilpas. Jeg kunne lide det jeg så, og derfor giver jeg showet fuldt fortjente 5 ud af 6 stjerner.