Anmeldelse: Rita sæson 4 afsnit 1

11. maj 2015 sad 742.000 danskere klar foran fjernsynet til sidste afsnit i sæson 3 af Rita. Efter lidt over 2 lange år er en af de mest populære danske tv serier endelig vendt tilbage til tv skærmene. Mandag aften havde sæson 4 af Rita nemlig premiere.

Der skal advares om at fra nu af vil der være spoliers fra afsnittet, så har du ikke set afsnittet endnu så læs ikke videre.

I sidste afsnit af sæson 3 endte Rita med at overtage tjansen om skoleleder på Islevgård Skole. Vi finder dog hurtigt ud af at hun er blevet fyret og nu arbejder på en lidt ussel burgerbar, hvor Hjørdis kommer forbi som stamgæst.

Rita bor hjemme på sofaen ved sin datter Molly, en tilværelse som Molly gerne vil lave om på. Det gør hun så ved at sende en ansøgning til Bavnegårsskolen på vegne af Rita. Ansøgningen fra Rita er den eneste den lille skole i Lundsager modtager, og det viser sig at skolen er der Rita gik da hun gik i folkeskole.

Netop det faktum at hun selv gik på skolen som ung er den største drivkraft i denne sæson. Vi følger nemlig Rita i 1985 og Rita i 2017 parallelt og vi får efterhånden svar på hvad der har formet Rita til den hun er i dag.

Jeg kan godt lide at de i 4 sæson vælger at gøre det hele lidt anderledes, og ryste posen lidt i forhold til det vi har været vant til i de første 3 sæsoner. Det giver os noget andet at forholde os til, og det gør os klogere på den her karakter som vi holder så meget af.

Opbygningen er også stærk i den forbindelse at vi får opbygget nye situationer Rita skal forholde sig til på den nye skole. Både en skoleleder der prøver at holde sig gode venner med hele byen, elever der har lidt for overbeskyttende forældre (måske?) og tidligere problemer hun har “efterladt” i byen.

Allerede i første afsnit virker Rita mere handlingslammet end hun normalt er på grund af sin historie i byen, og det bliver spændende at følge hvordan det kommer til at udvikle sig.

Jeg er også glad for at man i sæson 4 formår at beholde den humor og direkte tilgang fra specielt Rita som flere gange fik mig til at smågrine. Jeg skal ærligt indrømme at jeg er helt vild med serien Rita.

Første afsnit i sæson 4 var en god introduktion til det her nye univers vi de kommende uger kommer til at se meget mere til, og det virker lovende. Jeg er spændt på hvad de kommende afsnit bringer.