Avicii er død

Den svenske producer og en af verdens bedst kendte DJ’s Tim ‘Avicii’ Bergling er fredag fundet død i en alder af blot 28 år. Det skriver det svenske medie Dagens Nyheter

– Det er med stor sorg, at vi må meddele, at Tim Bergling, kendt som kunstneren Avicii, er død. Han blev fundet død i Muscat, Oman fredag eftermiddag lokal tid. Familien er knust, og vi beder om at vise hensyn og lade være i denne svære tid. Der vil ikke komme flere pressemeddelelser, skriver pressekontakt Ebba Lindqvist fredag aften.

I 2012 og 2013 blev Avicii kåret til verdens tredje mest populær DJ af DJ Mag, og har siden 2010 lagt i top 40 alle år. Derudover har han været Grammy nomineret to gange.

Han trak sig tilbage fra turnélivet i 2016, men musikken slap han aldrig. Det sidste musik Avicii udgav var Ep’en ‘Avīci (01)’, der udkom den 10. august 2017, og altså endte med at blive det sidste musik nogensinde fra den populære DJ. Fra EP’en blev sangene ‘Lonely Together’ og ‘Without You’, der er blevet streamet henholdsvis 304 millioner og 255 millioner gange på Spotify.