Galleri og reportage fra Distortion på Nørrebro

Kl. er  09.30 onsdag formiddag og jeg sidder  i bussen på vej til Nørrebro for at aflevere min eksamensopgave. Men det er ikke en helt almindelig dag.

Jo tættere vi kommer på Nørrebro desto mere sitre luften af forventning og spænding. Det er nemlig i dag Distortion starter.

Det viser sig at være en større udfordring at få afleveret min opgave da hele nørrebrogade allerede på dette tidspunkt er helt lukket af. Bussen kører en kæmpe omvej og jeg ender med at blive sat af ved nørrebros runddel.

Nørrebrogade emmer af glæde og travlhed. Hundredvis af frivillige knokler i varmen for at nå at blive færdige med at bygge barer og scener sætte toiletter op og færdiggøre afspærringerne der skal sikre en god og sikker fest. Lokale erhvervsdrivende står ude på gaden og klargøre skilte med budskabet “køb six-pack her!”. Alle glæder sig.

Eksamensopgaven bliver afleveret og turen går atter hjemad. Jeg vælger denne gang at gå til Nørreport for at tage bussen der, da alt andet virker håbløst. Jeg går ned af nørrebrogade at kigger på alle forberedelserne til festen der starter kl 16.00 med lækker musik og kolde drinks.

Dette bliver min første distortion nogensinde; og jeg ved ikke med jer, men jeg glæder mig!

Senere på dagen

På lang afstand kan man allerede mærke at der kommer flere og flere mennesker i bybilledet. Store grupper strømmer mod Dronning Louises Bro, hvor festen starter.

Jo tættere på gaden man kommer jo flere mennesker og cykler er der også. Man begynder hurtigt at kunne mærke bassen pumpe og stemningen ryger til tops.

Hvad der 1998 startede som en engangsforestilling i Mantra, Tivoli, har nu udviklet sig til en 4 dage lang gadefest med mere end 100.000 deltagere om dagen.

Og det kan bestemt mærkes. stemningen er i top solen skinner og gaden flyder med tomme øldåser og drinksglas.

Fra starten af Dronning Louises Bro og hele vejen ned til Nørrebro’s runddel er der pakket med mennesker. en strækning der normalt ville tage 2 minutter at passere, tager denne dag mere end 10 min. Men folk er glade. Alle steder man kigger hen er der folk der danser, skåler eller på anden måde har det lækkert og nyder aftenen.

Inde på en sidegade med København Erhvervs Akademi i baggrunden er der både gang i en vandkamp mellem beboerne på gaden, voksne som børn, og hvem end der lige kommer forbi, og en gruppe unge mennesker med ølbong.

Hele vejen ned af Nørrebrogade sidder der folk ud af lejligheds vinduerne og observerer festen, synger med på de gamle kendingene der bliver spillet på diverse anlæg og scener og drikker en øl eller 2. Der er en fællesskabsfølelse i luften og alle der er kommet for at deltage i festen kommer fantastisk overens og fester sammen.

Nede på Sankt Hans Plads er brandvæsnet også til stede og deltager til festen. De har opstillet en stor rød brandbil der står og sprøjter vand ud over det glade og dansende publikum. De kølige vand er forfriskende i den bagende sommervarme, og alle nyder det i fulde drag om de så bare kigger på som jeg, eller danser under den forfriske “regn”.

Efter 3 timer i gaden og en eksamen i vente dagen efter vender jeg snuden hjemad.

2 ting jeg har lært i dag er:

  1. Vandflasken jeg tog med hjemmefra var en rigtig god ide og imorgen kommer der nok 2 med.
  2. I morgen skal jeg have mere fornuftigt fodtøj på, der er bedre sikret mod glasskår og ømme fødder.

Galleri – stemningen fra Nørrebro

I løbet af min første dag til Distortion, tog jeg også nogle billeder, som i kan se her.

IMG_4746IMG_4755IMG_4759IMG_4762IMG_4774IMG_4771IMG_4776IMG_4802IMG_4805IMG_4817IMG_4851