Nyt SKAM bliver produceret i 5 europæiske lande

Den norske successerie SKAM er den mest sete serie nogensinde på NRKs net-tv, den har gået sin sejrsgang over store dele af Europa, især de nordiske lande og i høj grad i Danmark hvor serien hurtigt opnåede kult status. I foråret var der premiere på den fjerde og sidste sæson af SKAM.

Nu kan SKAM fans dog glæde sig over at hele fem europæiske lande får lov at producere deres egen version af en af de største seriesucceser fra Norge.

Det har længe været kendt at rettighederne til serien er blevet solgt til en amerikansk producent der vil lave en amerikansk udgave af serien, men nu er det også blevet offentliggjort at NRK har valgt at sælge rettighederne til serien til fem europæiske lande, nemlig Holland, Tyskland, Italien, Frankrig og Spanien, som derfor nu er i gang med at planlægge deres egne udgaver af SKAM.

Foto: NRK
Foto: NRK

Alle parterne er blevet håndplukket af NRK. De har fået vejledning i hvordan kerneindholdet skal føres videre, blandt andet ved at være samlet to dage ved NRK i Oslo for at lære om SKAM. Producenterne skal følge NRKs retningslinjer. Det skal være med til at bidrage til at det lykkedes for de nye producenter at møde behovene i sin målgruppe.

– De som skabte SKAM havde som vision at serien skulle hjælpe 16 år gamle piger med at styrke selværdet ved at snakke om tabuer og gøre dem beviste om medmenneskelige mekanismer og vise dem gevinsten af at konfrontere frygt. Det er en vision vi kan være stolte af at eksportere til udlandet, siger Thor Gjermund Eriksen til NRK.

I Italien er produktionsselskabet Cross Productions i slutfasen af forhandlinger med et italiensk mediehus, og planlægger allerede at gå i produktion i løbet af året. Så måske går der ikke så længe før der er SKAM igen.